17 Ekim 2014 Cuma

Hildagarde Von Mariendorf

Sivil Ünvanlar: Özel Kalem Müdürü
Asalet Ünvanları: Kontes, Kaiserin (Kraliçe/İmparatoriçe)

Askeri Ünvanlar: Kurmay Müfettişi (Koramirale Denk)
Seslendiren: Hikaru Midorikawa (/Türkçe: ?)

 
Kont Franz Von Mariendorf'un tek kızı ve Mariendorf ailesinin bir sonraki varisidir. Çevresindeki diğer soylu hanımlar gibi eğlencelere katılmaktan ya da kadınsı şeylerle ilgilenmekten hoşlanmaz. Babası Kont Mariendorf aynı adlı kontluğun sahibi ve yöneticisidir. Gaiden'de birkaç dakika görünen Hilda buradan anlaşıldığı kadarıyla sanatla ilgili bir okulda okumuştur. Oysa askerlik ve politika onun ilgi alanıdır. Ana seride hayatta olmayan annesi Gaiden Serisi'nden öğrendiğimize göre Barones Magdalena'nın sponsor olduğu bir okulda ders vermektedir. Maxmilian Von Castrop tarafından alıkonulan babasını askeri harekat sonrası esaretten kurtarıp Odin'e dönmesini sağladığı gün Siegfried Kricheis'a minnettar olur. Soyluların başlattığı iç isyan sırasında babasının sağ duyusuna güveni ve kendisini tamamen serbest bırakması sayesinde hayatının etkileyecek yegane bir karar verir. Marki Lohemngramm'la yüz yüze görüşerek ailesinin O'nun yanında yer alacağını bizzat iletir. O andan itibaren zekası, kendinden emin hali ve kurduğu cesur cümlelerle Marki'nin dikkatini de çeker. Asillerin isyanı süresince Odin'de yaşanan gelişmelerden ve Licthenlande'ın hareketlerinden Reinhard'ı haberdar eder. 
 

Özellikle Kricheis'in ölümü kendisini Reinhard için vazgeçilmez yapan yegane etmenlerden biridir. Kaiser O'nu önce Özel Kalem Müdürü yapar. ardından da askeri harekat sırasında Kurmay Müfettiş rütbesiyle onurlandırılır. Tahtaki Kaiser Erwin Joseph'e yönelik gelişebilecek faaliyetlere karşı kendisinin hedef olabileceğini, eğer bunu başaramazlarsa bu kez ablasına yönelik girişimler gerçekleştirebileceklerine dikkat çekince Reinhard tarafından Annerose'la güvenliğini konuşmak üzere görevlendirilir. Otokrat bir lider profili çizmesine karşın genelde verdiği her tavsiyeyi dikkate alan Kaiser için zaman zaman varlığının ne ifade ettiğini sorgular. 


Westerland olayının acı hatıraları O'nu ağır bir kedere uğrattığında teselli eden cümleler kurar ve ruhunu rahatlatmaya çalışır. Reinhard'ın "O'nunla kalması" arzusuna karşı çıkmaz. (Reinhard bunu isterken beklentisi en başından beri bu yönde miydi pek emin değilim:) O gece birlikte olurlar. Ertesi gün bir buketle birlikte kendisine yapılan evlilik teklifini gerçek dışı ve anlamsız bulur. Özünde aşkın yer almadığını, yaşananların ardından sadece sorumluluk hissetme düşüncesinin yattığına inanır. Ancak kendi duygularından da bir o kadar emin değildir. Öte yandan Kaiser de otokrat bir hükümdar olmasına rağmen O'nu zorlamayacak kadar naziktir. Hamile kaldığını fark ettikten sonra durumu önce babası ile paylaşır. 

Mittermeyer'in ziyareti sonrası Kaiser'le görüşmek üzere saraya gider ve bebek beklediğini söyledikten hemen sonra adam tarafından kendisine yinelenen evlenme teklifini bu kez kabul eder. (Öncesinde Annerose'la da görüşür.) Şartlar gereği en kısa süreçte gerçekleştirilen düğün töreniyle Lohengrammn Hanedanlığı'nın ilk Kaiserin'i olur. Birkaç ay sonra zor şartlar altında bebeğini dünyaya getirir. Aynı zamanda yineleyen hastalığı gün be gün Kaiser'i tüketmektedir. Kucağında henüz birkaç aylık bebeği veliaht Alexander Siegfried'la ölüm döşeğindeki eşinden imparatorluğun yönetimini devralır.
 
Logh New Thesis       &     Logh Oav

KAYNAK: GINEIPAEDIA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder