17 Ekim 2014 Cuma

Frederica Greenhill


Hatırlatma: Ayrıntı içerir. Seriyi izlememiş olanların okuması önerilemez.

Logh Oav
14 yaşında ailesi ile akrabalarını ziyaret için El Fecil'e gelen ve kısa bir süre sonra annesini kaybeden Frederica babası ile birlikte yaşamaktadır. Askeri okulu ikincilikle tamamlar. Babasının tavsiyesi ve referansı ile 13. Filo Komutanı Yang Wenli'nin yaverliğine atanır. İletişim konusundaki dehası ve mükemmel bir hafızası olduğuna dair sahip olduğu ünvan amiralince de kabul görür. Muhtemelen Yang Wenli'ye karşı duyduğu özel hisler 8 yıl önceki El Fecil olaylarına  kadar dayanmaktadır. Babası Dwight Greenhil ülkede yaşanan devrime önderlik eden kişi olunca töhmet altında kalır ama Yang O'nu görevinden azletmez ya da uzaklaştırmaz. (Bunu yapmamasındaki en büyük etken genç kadının adeta eli kolu oluşu olduğu kadar O'na değer vermesi ve ayrıca bunun adil bir yaklaşım olmayacağına dair duyduğu inançtır.)
 
Logh Gaiden & Logh New Thesis
 
Varmillion Savaşı devam ederken en sonunda güç bela Yang Wenli evlenme teklifinde buluınduğu zaman tereddüt etmeksizin kabul eder. Federasyon'un fiilen sona ermesinin ardından emekli olup evlenirler ve sivil bir hayata başlarlar. Ancak umdukları huzurun sonunun gelmesi uzun sürmez. Amiral Merkatz'ın yaşadığına dair söylentiler yayılmaya başlayınca Yang, askeri bir oluşuma önderlik etme hazırlığında olduğu düşünülerek bu yönde suçlanır ve Lennenbkapft'ın emri ile sorgulama için gözaltına alınır. Frederica mutfak önlüğünü atıp bir kez daha üniformasını giyer. Schenkopp, Attenborouugh ve Gül Şövalyeleriyle soruştırma bürosuna baskın düzenler ve eşini mutlak ölümden son anda kurtarır. Böylece birlikte Heinessen'i terk etmek zorunda kalırlar. Önce El Fecil'e ardından 2. kez evleri adlettikleri Iserlohn'a dönerler. 
 
 
Koridor Savaşı'da Lohengramm'la yapacağı ikinci görüşme için kaleyi terk eden Yang Wenli, yani eşi, hayallerindeki gibi yaşlanarak değilde Dünya Örgütü üyelerinin gerçekleştirdiği suikast saldırısı sonucu hayatını kaybettiğinde henüz evleneli sadece bir yıl olmuştur.  Kendisinden istenen İserlohn'un sivil kanadının yöneticisi olma teklifini eşinin bıraktığı ideali yaşatmak arzuyla kabul eder. Julian Hainessen'e karşılık Iserlohn'un pazarlık için ortaya koyma fikrini öne sürdüğünde O'da kocasının henüz yakılmayan  bedeninin ana vatanında dönünce yakılmak isteyeceği düşüncesini dile getirir. 

Logh Oav & Logh New Thesis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder