Diğer Topluluk Ve Organizasyonlar

* Gül Şövelyeleri (Rosenritters) 

Rosenritters (OAV) & Rosenritters (New Thesis)

İmparatorluktan iltica eden kişilerin  Özgür Gezegenler Birliği'nde meydana getirdiği özel askeri birimdir.Güç gerektiren fiziksel eğitimler alırlar. Bağımsız ve başına buyruk olmaya meyilli Rosenritter'leri bir yere bağlayabilmek ve sadakatlerine sahip olmak kolay değildir. Her ne kadar Birlik çatısında kurulmuş olsalar da kökenleri nedeniyle onlara yüzde yüz güvenilmez. Çünkü başlangıcından bu yana ölen dördü hariç yedi Rosenritter lideri bağlılığının yönünü ikinci kez değiştirerek ülkesine dönmeyi seçmiştir. 13. Komutan Walter Von Schenkoppf''tur.

* Vatansever Şövalyeler (Patriot Knights Corps / PKC)

 

Logh Oav              Logh NT
 

Merkezi Heinessen olan grup aşırı milliyetçi olarak nitelendirilebilir. Eylemlerini maskeler ardına gizlenerek gerçekleştirirler. Ancak savundukları görüşü zorla kabul ettirme ve olmaması halinde zorbalık, orantısız güç kullanma gibi aşırılıklar gösterirler. Arkasında destekçileri başkan Turnich vardır. Birliğin düşmesi sonrası faaliyetlerini sürdürmüşlerdir. Özellikle 800 yılında meydana gelen büyük yangınların arkasında onlar vardır.Bu nedenle üyelerinin büyük bölümü imparatorluk askeri güçlerince ortadan kaldırılmıştır.


* Dünya Kültü (Terraism):

Logh NT                          Logh Oav (Season 4)
 

Dinsel bir yapıyla oluşturulan Dünya Tarikati (Dünya Kültü)'nün yegane hedefi insanlığı başladığı yere dünyaya geri döndürmektir. Başlangıcı uzayda gelişen kolonileşmenin ardından yaşamın başladığı gezegenin yavaş yavaş unutulmaya yüz tutuması ve yaşanan Dünya-Sirrius Savaşı'na dayandırılmaktadır. İlk kilise Terra'nın yerlisi Leopold Laap tarafından finanse edilerek Phezzan'da 682'de kurulmuştur. Terraist Kilise bu kaynağı Birleşik Dünya Hükümeti'nin biriktirdiği ve Dünya-Sirius Savaşı'nın ardından kaybolduğu varsayılan savaş ganimetlerinden kullanmıştı. İlk olarak özerk hakimiyet bölgesi kurmayı amaçlandı ve Phezzan'da, galaksinin iki stratejik dar noktasından biri üzerinde, gizli kontrol üssü kuruldu. Kilise'nin gizli piyonu olmayı seçen Fezzan'ın ise kendisine sağlanan kaynakla gerektiğinde çıkarları doğrultusunda Galaktik İmparatorluk ile Özgür Gezegenler Birliği arasındaki ticareti kontrol altında tutmayı hedefliyordu. İmparatorluk hem de İttifak'ı birini birbirine düşürerek aralarındaki düşmanlığın sona ermesini önlerken iki tarafa karşı gerçekleştirilecek Terraist faaliyetlere karşı da zayıflatmış olacaktır. 

 

Kilisenin varlığı hep İmparatorluk hem de Birlik tarafından bilnmesine rağmen zayıf ve kendi halinde bir topluluk olarak kabul edildikleri için arka planda yürütülen karanlık faaliyetler uzun süre dikkat çekmemiştir. Ancak Almitszer Savaşaı'nın ardından Birlik Sınırları Özgürleştirme hayaline kapılıp İmparatorluk topraklarına saldırdığında aldığı ağır yenilgi sonrası zayıflayınca rüzgarın yönü gücü gün be gün artan Reinhard Von Lohengramm leyhine değişir. Ülkesindeki iç savaşı bitirmekle kalmamış eski imparatorluğun yozlaşmış ve halkı ezen sisteminde büyük reformlara imza atmıştır. Kümmel olayı Kilise'nin Odin'deki varlığını ilk kez net biçimde ortaya koyarken Reinhard kendisine yönelen suikastin ardındaki örgütü araştırıp  sonunu getirmesi için Amiral Wahlen'e emir verir. 

 

Birlik iltica eden Kaiser'i kanatları altına alma hatasına düşer ve bunu iç meselesine karışma sebebi kabul eden İmparatorluk Şansölyesi Reinhard için gerekn savaş sebebini de yaratmış olur. Ne Phezzan'nın ne de Dünya Örgütü'nün planlarında Lohengramm gibi bir figürün yükselişi yoktur. Her ikisinin de ön göremediği ise kaybedilen ve o an için alınması mümkün olmayan İserlohn geçiş koridorunun yerine kullanılabilecek diğer nokta,  Phezzan Koridoru'nun Reinhard'ın hedefi oluşudur. Netice'de Phezzan düşer.Ardında Lohengramm planının ikinci aşamasını uygular ve siyasi bahaneyi de kullanarak bu kez Birlik'i ele geçirmek için harekete geçer. Dolayısıyla tüm planları alt üst eden genç lider Kilise'nin de amaçlarının önündeki engel ve yegane hedef olur.

 

Devam Edecek



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder