14 Kasım 2022 Pazartesi

Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These 4: Sakubo (2022) Bölüm Özetleri

Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These 4: Sakubo (2022)

(The Legend of the Galactic Heroes: The New Thesis - Intrigue)

 Yayın Tarihi: 30 Eylül, 28 Ekim, 25 Kasım. / Cuma

 

Logh New Thesis (Bölüm 37) Sezon 4 (Collision) Bölüm 1: Fortress vs Fortress Act IV: Conclusion / Kale Kaleye Karşı: Sonuç

Logh OAV Bölüm 34:  (+35)

Savaşın kendi tarafı için umutsuz bir hal aldığını gören Kempft Gaiesburg'u İserlohn'la çarpıştırmaj gibi ölümcül bir  karar verir. İçerdekilerin tahliyesi tamamlanırken emir subayları da manuel kontrolü devreye sokar.(Bir kaleyi harcamak nasıl bu kadar kolay olur. Iserlohn'un stratejik önemi için geri alınmak istenmedi mi? Şimdi neden bu kadar kolay gözden çıkarılıp harcanıyor! Sırf yenilmemek için mi? Bana Kazanan taraf Yang olsun diye yapılmış biraz saçma gelen bir senaryo olmuş bu.)

Yang ve İserlohn'dakiler kısa süre sonra Gaiseburg'un direkt kaleyi hedef alan yönü fark eder. Bundan sonra amaçları onu saptırmak için doğru noktaya ateş etmek ve yönünü saptırıp mümkünse yok etmektir. Tüm gemilerle birlikte Thor çekicinin atışı beklediği sonucu verir. Gaiesburg Kempft'e mezar olurken infilak eder.

 
Oluşan yıkın yarattığı enerji dalgası Muller'in de aralarında olduğu  Odin'e rota çeviren bir kısım donanmayı vurur. Ağır yaralanan genç adam Kempft'in öcünü almaya yemin eder. ( Oav'da da yer alan bir diğer absürd hikayede bur. Çünkü tüm o intikam sözlerinin aksine Yang'la gayet dostane bir tanışmaları oldu) Bu arada Reinhard'ın emri ile savaş alanına ulaşan Mittermeyer ve Reunthal Kempt'in durumu ve ölüm haberini aldıktan sonra günün birinde Yang Wenli'yi ikisininden birinin avlayacağı üzerine hem fikir olup savaşmak yerine sağ kalan donanma ile geri dönmeye karar verirler. Sadece zeki ve basiretli komutanların yapacağı bu hareketi takdir ederken Julian'a da belirtmektan çekinmez.


İmparatorluğun uzaklaşmasının ardından Hyperion'da Merkatz ve Julian'labiraraya gelen Yang Attenborough'dan hayatta kalanları kurtarma işini üztlenmesini ister.  

Logh Oav Ve Logh Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

 - Konu Logh Oav  34. bölümde işlenmiştir. Oav'da Haiesbur'dan tahliyelerde kaos yaşandığı gösterilse de Logh TNT'de böyle bir bilgi yoktur. Ölen sadece Kempft'tir.

- Logh Oav 35. Bölümde Reuenthal ve Mittermeyer  savaş alanına ulaşır. Gaiesburg'dan ayrılanların peşine düşen iki federasyon amirali ve gemileri yok edilir. (İmparatorluk hepten hezimete uğramış olmasın yazık!? tüürnden bir hikaye eklenmiş.)


Logh New Thesis (Bölüm 38) Sezon 4 (Collision) Bölüm 2: Determination and Ambition / Karalılık ve Hırs

Logh OAV Bölüm 35:

Phessan Kantonu lideri Rubinsky danışmanı Kisselink'le durum toplantısı yapar. Pazar payını sürekli arttıran anlaşmalarla  Birliği adeta kıskacı altına almıştır. Öyle ki yapılan askeri harcamalar vs sonrası içinde bulunduğu durum ülke ekonomisini gün be gün dibe çekmektedir. Schaft'la çıkarları sonlanınca adamı gözden çıkarmak için hakkındaki yolsuzluk belgelerinin İmparatorluk'un eline geçmesini sağlama konusunda hemfikir olurlar. Sohbet baba-oğul olşlarını ortaya döken bir dizi cümle ile devam eder. Şimdilik birbirleri için kullanışlıdırlar.


İmparatorluk yeni döneme geçişinden beri ilk kez bu denli büyük bir yenilgi yaşar. Koridoa yollanan donanmanın %80'i yok edilmiş yaklaşık 1 milyon 800 bin asker ve çalışan hayatını kaybetmiştir. Durumun kendisibe iletilmesiyle içtiği kadehi fırlatıpm atan Reinhard ilk etapta geriye dönen Muller'i cezalandırmayı düşünse de O'nun gibi yetenekli birini kolay bulamayacağı sonucuna varınca (arkadaşının bu durumda ona nasıl öğüt vereceğini de düşünerek) bu kararından vazgeçer. Aynı merhameti Schaft için göstermez. Hakkında bulunan dediller ışığında  adamı tutuklatır.


Hildegarde yaklaşımı için Lohengramm'a minnettarlığını dile getirir. İnsanlar yaratılan refah ortamından hoşnuttur. Reinhard fikirlerin çok safiyane olduğu görüşünde olsa gerek ki pek de inandırıcı bulmuş gözükmez. Hildagarde'ın aksi yöndeki zannına karşın ne kadar başarılı olursa olsun bunları monarşik bir düşünce ile eşine ya da varislerine akyarmak niyetinde değildir. Hatta en az kendisi kadar yetenekli, zeki biri varsa şimdi bile kendisine meydan okmakta özgürdür. Odadan ayrılan kadın Reinhard'ın herkese karşı kapattığı kalbine ya da ördüğü duvarları yıkabilecek güce sahip olmadığını düşünür.

Kepft Yüksek amirallikle onurlndırılır ve kedisine devlet töreni yapılır. Dük Lohengram ve kurmayları da cenazeye katılır. Lohengram'ın gösterdiği merhameti sorgulayan tek kişi Oberstein değildir. Reuenthal'da ölüp gidenin ardından tutulan kısa bir yasla herşeyin normale döneceği, bir kayıpla taşların yerinden oynamayacağı, kendilerinin de bu durumda oyun masasındaki piyonlardan farksız olduğu görüşündedir. Mittermeyer Dük hakkındaki keskin yargılarının özellikle Oberstein'un kulağına giderse sorun oluşturacağı konusuda uyarır. Evinden ayrılırken Reuenthal'ın olumsuz fikirleri karşısında aslında oldukça sarsılmıştır. Kendisi ise körü körüne itaat eden düz mantık bir adam mıdır?

 

Heinessen'de Yang Wenli ateş öçer ve hapşık eşliğinde grip halindedir. Bitki çaylarına kız arkadaşının olmayışına yakıadursun Julian bakıcısı olup sıcak içecek hazırlar. Delikanlı artık hayatında daha fazla söz sahibidir. İçki eklediği için mutlu mesut karışımı içerken ciddi şekide asker olma kararını açıklar. Ancak eğer onay vermezse yapmayacaktır. Yang eninde sonunda karara saygı duyar.


Logh Oav Ve Logh Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

 - Konu Logh Oav  35 ve ufak bir kısmı 36. bölümde işlenmiştir. Oav'da Reinhard ve Hildegarde Gaiesburg haberi öncesi konuşurlar. Logh TNT'de ise aynı konular haber sonrası görüşürler.

- Logh Oav'da Oberstein  Reinhard'ın Müller'e gösterdiği merhametin sebebini Hidegarde zanneder ve açıkça bu konuda kadını sorgularken Logh TNT'de bu aytıntı yoktur. 

- Oav'da Mittermeyer arkadaşının Lohengram'ı eleştiren sözlerini pek fazla yorumlamazken Logh TNT'de böylesi olumsuz fikirlere sahip olduğunu görmenin yarattığı şaşkınlık anlatılır.

-  Logh Oav'da Phezzan kimliğini inceleyen Schumaher havaalanında Odin'e hareket eder. Logh TNT'de bu ayrıntı yer almaz.

 

Logh New Thesis (Bölüm 39) Sezon 4 (Collision) Bölüm 3: Thunderclaps /Gökgürültüsü

Logh OAV Bölüm 36:

Ulrich Kesler isimsiz bir kaynaktan edindiği rahatsız edici bilgiyi iletmek üzere Dük Lohengramm'ın evine gelir.Lippstadnt Paktı'na destek veren yenilgi sonrası ise Phezzan'a iltica eden Kont Alfred Von Lansberg ve Baron Flegel'in kurmay subayı Leoplod Shumacher Odin'e geri dönmüştür.Öte Yandan ülkenin bu ikisine her türlü yasal şartın sağlandığı aşikardır. Kesler Dük'ün değerlendirmesi doğrultusunda hareket edecektir. Dışarıdaki yağmur devam ederken Hilda kahve servisi yapar. Reinhard durumla ilgili düşüncesini sorar. Hiç şüphesiz şiire merakı ile bilinen adamın asıl dönüş sebebi romantik yazı çalışmalarına deva etmek değildir.

Kadım aklındaki olasılıklerı sıralar. İlki saldırı yapma ihtimalidir. Hedef Dük'ün kendisisnde ziyade çevresinden biri olacaktır. Phezzan olayın içindeyken yerini alacak hali hazırda bir asay yoksa yaşanacak kaos ekonomik çıkar peşindeyken işine gelmeyecektir. Bu nedenle suikast değil adam kaçırma daha kullanışlı bir seçenek olacaktır. Peki öyle bir durumda hedeftekiler kimdir? Hilda'ya göre üç olasılık vardır. İlki elbette Dük'ün kendisidir. İkincisi ise ablası Kontes Grunewald'dır. Reinhard'ın kabaran öfkesi sanki herşey yaşanmış gibi kendini gösterir. Hilda üçüncünün en geçerlisi olacağı düşüncesindedir. Tahtın ve tacın şu an ki sahibi Erwin Josef. Lansberg'in eski monarşi sahiplerine gösterdiği sadakat düşünülecek olursa onu küllerinden diriltmek gibi bir hayal taşıması da olasıdır. Phezzan'ın bu işteki asıl amacı ve rolü yine de şimdilik belirsizdir. Lansberg oyunda sahne önündeki kukladır. Bir debu ikinin bilgisini veren kimliği belirsiz şahsın kim olduğu şimdilik belirsizdir. Yağmur şiddetini arttırken Reinhard kadından ablasını ziyaret edip arzusunu iletmesini ister. Hilda yol üzerinde Kricheis'ın mezarına çiçek bıraktıktan sonra Kontes'in evine ulaşır.

Annerose bahçede misafirini karşılar ve evine kabul eder. Ancak evinin korunması için korumaların gelmesi önerisini kabul etmez. Bu ilgiye ne ihtiyacı ne de hakkı olduğunu düşüncesindedir. Bir zamanlar hayatlarının en zor döneminde ortaya çıkan ve küçük kardeşinin sahip olduğu tek gerçek arkadaşından, kendisine verdiği sözü ve bunu tutmak için yaşamını feda edişinden bahseder. İşte O bu insanın tüm hayatını elinden almış bir günahkardır. Ancak Hilda hayatının tehlikeye girmesi halinde ne kardeşi Dük'ün ne de Valhala'daki Kricheis'ın huzur bulamayacağı düşüncesindedir.Görüşme samimi şekilde devam eder. O akşam Hilda evde misafir olur.

O ziyaretini gerçekleştirdiği sırada Phezzan delegesi Nicholas Boltik dük Lohengramm tarafından çağrılır. Lafı dolandırmadan Rubinsky'nin amacını sorar. Özellikle Lansberg kalibresinde bir adamdan çıkmayacak bir planken açıkça Phezzan ondan ne talep etmektedir? Poltik'e göre Phezzan'ın dileği o tüm evrene haki olurken elindekiya da elde edecği tüm ekonomik çıkarlarını sonsıza değin korumasıdır. Bu süreçte Birliğin takınacağı tavır ülkesinde kurulacak geçici monarşiye misafirlik etmek ya da onu geri çevirmektir. Tüm beklenti ilkini seçecekleri yönündedir. Bu da ileride Birliğe yapacağı her türlü saldırıya "haklılık" sağlayavaktır. Reinhard sorar. Peki elde edeceği bu kazanç sonrası Phezzan'a boyun mu eğmesi beklenmektedir? Adam pişkince bir mütavazilik takınır.

 

Eksellansları evrende tüm siyasal ve askeri üstünlüğe sahip olduktan sonra kendileri de gezegenlerarası taşımacılık ve  ticareti ellerinde tutma istemektedir, Peki eğer Birlik tercihini ikincisinden yana kullanacak olursa? Reinhard açısından kendi leyhine kullabacağı bir koz olmayacaktır. Bu noktada Boltik Phezzan'ın işbirliği doğrultusunda sunduğu güveenceye vurgu yapar.Tüm adımları dikkatle atmaktadırlar. Reinhard sözünü ettikleri o samimiyetin göstrgesi sayacağı birşey için daha güvence verilmesini istemektedir. İmparatorluk donanmasının Phezzan Koridoru'dan serbestçe geçişi. Aptalı oynayan boltik'ın sırıtışı dudaklarında donup kalır. Bu kendi kararına bağlı değildir derken artık soğuk terler dökmektedir. Dük adamı eğlenerek izler.

Logh Oav Ve Logh Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

 - Konu Logh Oav  36. bölümde işlenmiştir. Oav'da Phezzan'dan gelenlere dair daha fazla ayrıntı verilirken Logh TNT'de bu kısım bir sonraki bölümde anlatılır.

 

Not. Valhala: İskandinav mitolojisinde ahıret

 

Logh New Thesis (Bölüm 40) Sezon 4 (Collision) Bölüm 4: Maze/ Labirent

Logh OAV Bölüm 36

Yazım aşamasında...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder