13 Ekim 2014 Pazartesi

Annerose Von Grunewald

Hatırlatma: Seri hakkında ayrıntı içerir. İzlemeyi düşünenlerin okuması önerilmez.
 

Uzay yılı 771'de dünyaya gelen Annerose için mutlu aile günleri annelerinin trafik kazasında ölmeleri ile son bulur. Kendini alkole veren babasının ilgisizliği  nedeniyle kardeşi için hem anne hem de abla rolünü üstlenmek zorunda kalır. Taşındıkları yeni semtte Reinhard'la arkadaş olan yan komşuları  Seigfried'e de ilgi ve sevgi gösterir. Ancak günün birinde saray mensup bir soylu tarafından görülür ve güzelliği asiller arasında dillendirilir. Çok geçmeden söylentiler saraya ulaşınca genç kızın hayatı bir kez daha gölgelenir. Kaiser'in gözdelerinden biri olmak üzere seçildiğinde ve O'nun dikkatini çektiğinde henüz 16 yaşındadır. Kontes Grunewald ünvanı ile saraya yerleşir. Ancak Kaiseri etkileyerek küçük kardeşinin yükselmesini sağladığını düşünen pek çok soylunun hedefi haline gelir. Özellikle bir önceki gözde konumundaki Markiz Sussanna von Benemünde'nin kıskanç ve düşmanca davranışları neredeyse hayatına mal olacak tehlikelere maruz bırakır.

Logh Oav & Logh New Thesis

Sarayda bulunduğu süre zarfında ancak izin verildiği ölçüde kardeşi Reinhard ve Kricheis tarafından ziyaret edilir.  Bu görüşmeler her üçü içinde büyük sevinç ve mutluluk kaynağı olur. Sonunda ansızın Kaiser uykusunda ölünce özgür kalır ve saraydan ayrılarak kardeşinin yanına Neue Sanssouci'e yerleşir. Annerose hırsı ve idealleri konusunda zaman zaman pervasızca davranıp hataya düşmesinden korktuğu kardeşini  sadece ve sadece o çok güvendiği kızıl saçlı çocuğa emanet eder ve bilir ki Kricheis her daim onun yanında olacak ve hayatı pahasına kardeşini gözetip kollayacaktır. Aralarındaki asla sözlere dökülmeyen aşk Kricheis'ın kendisine verdiği sözü tutmak uğruna hayatını feda ederek  ölmesi sonrası genç kadının vicdani anlamda yıkan en büyük kederi olur. 
 

Çok sevdiği kardeşini terk edip Kricheis'in mezar alanına yakın bir yere taşınarak sakin bir yaşam sürmeyi seçer. Aristokratların bertaraf edilmesinin ardından Hildagarde Von Mariendorf tarafından ziyaret edilir. Dük Lohengramm'ın kendisi için endişelerini sessizce dinleyen Annersoe güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına yönelik talepleri önce reddetmek ister. Ancak daha sonra Hilda'nın mantık çerçevesinde sunduğu şartları makul bulur. Bu arada aralarında birbirlerine ilk adları ile hitap etme konusunda anlaşırlar.

Reinhard sözünü tutar ve Siegfried'in ölümü sonrası yaptıkları ekran bağlantılı görüşmeden üç yıl sonra, Hildagarde'la düğünü için Phezzan'a gelene kadar, bir daha karşı karşıya gelmezler. Hatıralarıyla birlikte, ama artık kendisi ile daha barşık bir biçimde yaşamına devam eden Annerose son kez kardeşini tamamen güvede olacağına emin olduğu Hildagarde'a bırakır. Tahtın iki numaralı kişisi haline gelmiş olsa da saraydan ve kardeşinden mümkün oldukça uzak durur. Hildegarde'ın Kaiserin olması ve veliahtın gelişi sürecinde saraya yerleşir ve saldırıya uğradıklarında O'nu ve doğmamış varisi sonuna kadar savunur. Doğumda küçük prensi Hildegarde'a veren de odur. Hayatı mücadele içinde geçen kardeşinin son dakikalarında onu yalnız bırakmaz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder