24 Şubat 2020 Pazartesi

Logh'da Yaşam Alanları

 
Yeni sezon duyurulduktan sonra artık karşılaştırma yapmak üzere böyle bir başlık açmak da kaçınılmaz hale geldi. Bu  karar verdiğimden beri yeni bir tarama sürecindeydim. Malum blogger Google Galeri'den kaynakla resimleri koyduğumuz bir yer. Hala nasıl yaptığımı çözemediğim bir şekilde bilgisayarımın yavaşlık azizliğine uğrayıp tüm resim klasörünü bir anda siliverdim ve yazılardaki tüm görselleri kaybettim. Neyseki harici bir depolamada yılların birikimi resim arşivim var ama özellikle karşılaştırma yaptığım ikili içerikleri yedeklememiş ve oraya koymamıştım. Yani her şeyi sıfırdan yapmak da görseller için bölümleri izlemem gerektiyor. 
Başlangıçta eski ve yeni kıyasında (bölüm azlığı nedeniyle) bazen görsel materyallar eksik kalabiliyordu. Görünüşe göre izlenme oranları beklentileri karşılamış olacak ki Logh Yeni Tez 3. sezonla yoluna devam ediyor. Bu açıdan her geçen gün materyal zenginliği de artıyor ve ben de bir nebze daha rahatım artık. 
 Yaşam Alanları:
A. Uzay Kaleleri:

İserlohn Kalesi: Yapımına 766 yılında 5.Otfried Kaiser zamanında başlanan kale iki tara arasında stratejik açıdan önem arzeden bir noktada yer alıyor. Birçok kez Özgür Gezegenler Federasyonu tarafından ele geçirilmeye çalışılmışsa da başarılı olunamamıştır. Ta ki kale komutanları Hans Dietrich von Seeckt ve Thomas von Stockhausen zamanında 13. Filo komutanı Yang Wenli'nin Rosenritter kumandanı Walter Von Schencopp'la ele geçirene kadar. Sale devam eden savaş dalgasında Reuental tarafından geri alınırsa da bu uzun sürmez. Yang 2. kez kaleyi ele geçirmeyi başarır.
 
İserlohn (Oav)        Iserlohn (Logh NT)


Rentenberg Kalesi: Kale imparatorluk bölgesinde yer alıyor. Lippstadt Paktı sonrası başlayan soylu isyanında Staden Altena Savaşı sırasında öğrencisi fırtına kurt lakaplı Mittermeyer tarafından sıkıştırılır. Fetih için yapılan kara harekatı her defasında General Ovlesser tarafından engellenince Mittermeyer ve Reuental yeni birlikleri sevk ederken onlara katılırlar ve kale düşer.

Retrenberh (Logh Oav)     & Retremberg (Logh NT)


Gaiesburg Kalesi: İmparatorluk uzay sınırları içinde Freya Yıldız Sistemi'nde yer alan kale, Lippstadt Paktı sonrası soyluların başlattığı iç isyanda üs konumundadır. Logh Oav'da kalenin tıpkı İserlohn'undaki gibi Thor çekicine sahip olduğu belirtilir. İç savaş sonrası Goldenbaum Hanedanlığı'nın son kırıntılarının yok olduğu mekandır. Sonrasında hem ışınlanabilen hem de hareket edebilen bir teknoloji eklenerek yüzer kale haline gelmiştir. Ancak hatalı bir savaş süreci kale yok olurken sonrası Amiral Kempt hayatını kaybetmiş bu işin mimarı Oramiral Hilmer Von Schaft hakkında yapılan ek soruşturma sonrası tutuklanmıştır.
Gaiesburg (Oav)        Gaiesbug (Logh NT)

B. Gezegenler:

Odin (İmparatorluk Başgezegeni) : Başgezegen Valhalla Yıldız Sistemi'nde yer alıyor. İmparatorluk tarihi başlatan Rudolph'un hükümranlığının ve 500 yıl devam eden Goldenbaum hanedanlığının merkezidir. Lohengramm önderliğinde başlatılan harekat imparatorluğun çöküşünü beraberinde getirdiğinde ve yayılmacı politikanın bir sonucu olarak genişleme süreci yaşanınca başgezegen Phezzan olmuş ve Odin eski önemini yitirmiştir.

Heinessen (Birlik Başgezegeni) : Ba'lat Yıldız Sistemi'nin 4. gezegeni ve Özgür Gezegenler Birliği / Özgür Gezegenler Federasyonu'nun başgezegenidir. İlk kolonizasyon uzay yılı 577'de başlamıştır. 800'lü yıllara değin yani Yeni Topraklar'ın başlangıcına kadar varlığını sürdürmüştür.
 
 
 
Phezzan Gezegeni: İmparatorluk ve Birlik arasında yer alan bu gezegen Oav'da özerk bölge olarak tanımlanmaktadır. Geçimini ticaretle sağlar. Ancak her iki tarafın çatışmalarından her türlü nemalanmayı kendine amaç edinen Rubinsky gibi sinsi idarecileri vardır. 
 


Terra (Earth / Dünya) Gezegeni: İmparatorluk arka sınırları içinde yer alır. Az sayıda insanın yaşadığı  hemen hemen terk edilmiş bir yerdir artık.Dünya Kültü / Dünya Örgütü / Dünya Taikatı'nın merkez karargahı niteliğindedir.

Terneuzen Gezegeni: Birlik sınırları içinde yer alır. Oav ve Giden serisinde yer aldığı üzere Yang Wenli'nin sıkı dostu Jean Robert'la devam ettiği askeri okul yıllarını geçirip Jessica Edwars'la tanıştığı yerdir.

Westerland Gezegeni: İmparatorluk sınırlarında yer alır. Dük Braınswign'ın hakimiyet alanındaki gezegendir. (Feodal mantıkta soyluların sahip oldukları topraklara hükmetmesi gibi) Nükleer saldırı sonrası üzerinde yaşayan tüm tüm canlılarla birlikte yok olmuştur.

El Fecil Gezegeni: Yang Wenli'nin askeri okul mezuniyetinin ardından görevlendirildiği yerlerde biridir. İmparatorluk tarafından işgal edilince sivil halkı arkasında bırakıp terk etmiş, Yang Wenli halkın güvenliğini sağlayan kişi olmuştur.
 
Legnica & Kapche-Lanka Gezegenleri: Aynı gaz bulutunu paylaşan iki gezegendirler. Ayrıca Legnica atmosferinde barındırdığı Helyum ve hidrojen nedeniyle ateşli saldırılarda büyük yıkıma neden olur.
 
Kleingelt Gezegeni: İmparatorluk arka sınırları içinde yer alır. İserlohn'un fethiile rehavete kapılan ve sınırları özgürleştirme mottosuyla İmparatorluk sınırlarına girdiğinde hedef seçtiği ve Baron Kleingelt'in hükmettiği gezenlerden biridir. 
 
Altair 7 Gezegeni: Altair Yıldız Sistemi'nde yer alır. İmparatorluğa aittir. Ale Heinessen'nin gibi ayrılıkçıların yollandığı  kamp niteliğindedir.  
 
 
 
.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder