18 Şubat 2020 Salı

Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These 2: Seiran Bölüm Özetleri


Logh TNT 2: Seiran

Logh Serisi'nin Remake (Yeniden Yapım) versiyonu olan Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These 2: Seiran daha önce aynı adla 3 film olarak yayınlanacağı duyurulmasına karşın 2. sezon  12 bölüm olarak hazırlanmıştır. Sözü edilen her film dört bölüm olarak planlanmış. Hikaye önceki sezonuyla birlikte orijinal Oav'ın ilk sezonu olan 26 bölümü kapsıyor.

 
 Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These 2 – Seiran  
 
Legend of Galactic Heroes: New Thesis 2: (Stellar War)
 

1. Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm 13: Amritsar 

Bsewcock ve Yang durum konusunda görüşürler. Yang Ulanhu’nun 10. Filosunun kaçış manevrasıyla kurtulan gemilerini de kendi bünyesine katar. Okuldan alt sınıf arkadaşı Dusty Attenborough ile dostça selamlaşırlar. Frederica’nın dinlenip bir şeyler yemesi yönünde yaptığı ısrar yeni bir düşman hareketliliği uyarısıyla sonuçsuz kalır. Reinhard’ın bizzat yönettiği filolar birliğin 3. Ve 8. Donanmasını hedef alır. Deneyimli Birlik kumandanı Bewcook Mittermeyer’ın saldırısını engeller.

Bittenfeld’in aceleciliği ve kazanma hırsı Yang’ın taktiğini belirler. Gemilerini kaybeden Bittenfeld ana donanmadan güç takviyesi ister. Reinhard onu geri çevirir. Kricheis’ın geri dönüp dönmediğini sorar. Oberstein "onun için kaygılı mısınız?" diye sorgular. Cephe hattında Kricheis zincir bir reaksiyon yaratmak için patlayıcı güce sahip Zypher parçacıklarını kullanır. Savaş alanı alev alırken Bewcock arkalarında biten 30 bin gemilik filonun manevrası karşısında şaşkındır. Yang kırmızı geminin sahibinin taktiğine şapka çıkarır. 

Reinhard iletilen durum raporunu dinler. Reuental 9. Filoyu imha etmiştir. Ancak Bitenfeld’ın zayıf durumdaki filo gücü düşmana kaçış manevrasını sağlayacak niteliktedir. Reinhard Bittenfeld’e söverken yeni emirleri Kricheis’a iletilir. Bittenfeld’i takviye etmesi için emir alan tereddüt etmeksizin Kricheis bu yönde hareket eder. Zafer arzusu ile önünü göremeyen Walkure'leri erken yolladığı için zaten filosunun gücünü zayıflamasına neden olmuştur. Kricheis’in mevzilerini korumaları yönündeki uyarısını almışken hemen ardından aniden 13. Filonun gizli kartı Attenborogh ve 10. Filonun kalan gemileri büyük astroidleri kendilerine kalkan yapıp aynı zamanda önlerine katarak karşısına çıkar. 13. Filo’da onu izler. Topyekûn saldırı Bittenfeld’in neden olduğu zayıflık sonrası imparatorluk filosunun yarıp geçmelerini sağlar. 

Mittermeyer ve Reuenthal düşman saflarında kayda değer bir rakip görebildikleri için memnundur. Ancak büyük bir fetih hayaliyle yola çıkmalarına karşın Birlik ağır yenilgi tatmışlardır. Amirallerini huzurunda kabul eden Reinhard Kricheis başta olmak üzere hepsinin elini sıkarak tebrik ederken Bittenfeld’i sert biçimde eleştirir. Başarısızlığının sonuçları olacaktır. Kricheis dönüp giden arkadaşını izlerken Oberstein bundan rahatsızdır. Lohengram’ı dizginleyebilen bu yegâne insan, ona göre güce tamamen sahip olmasını beklediği lordunun zayıflığı ve önünde bir engeldir. Kricheis öfkesinin merkezindeki şeyin Bittenfeld değil Astate’tan beri türlü numaralarla kesin zaferini gölgeleyen Yang Wenli olduğunun farkındadır. Düşmanlarını hatırlatırken aslarını karşısına almaması gerektiğini vurgular. Sakinleşen Reinhard onun düşüncesini onaylar ve Bittenfeld hakkındaki kararını geri alır.

Tarihindeki en büyük yenilgiyi almasının ardından siyasi kanadı oluşturan Birlik Yüksek Konseyi istifa eder. Bu durum harekâta karşı oy veren Job Trunicht’in leyhine sonuçlar doğuracaktır. Askeriyede Sidney Stoit ve Lazzel Lobos emekli edilirler. Lojistik Faaliyetler Başkanı Tümamiral Cazerne ise sevkiyat hatalarından sorumlu tutulur. Ailesini geride bırakarak Heinessen’den uzak bir noktaya gönderilir. 

Yang Wenli 3 haftalık bir seyahatin ardından Iserlohn Kalesi komutanı olarak yeni görev yerine ulaşır. Zaferin yankıları Odin'de devam ederken Kaiser ani biçimde ölür.


Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

 * Savaşın Almitzer'e kayan kısmında Logh Nt Staller War'da Özgür Gezegenler Birliği'nden Yang Amiral Bewcock, Dusty Attenborogh, Amiral Fisher gibi amirallerin önderliği varken iken Oav'da birçok birlik amiralinin karşı tarafla mücadelesi anlatılır.

 * Bu bölüm Oav 15 ve16. bölümde Logh Nt 24-25. bölümlerde anlatılır.

Not: Kronolojik sırada Oav’da yer alan Bölüm 9: Klopstock Olayı ile Markiz Benemunde’nin Annerose hazırladığı tuzağı anlatan 11. Bölüm: Aktrist Ortaya Çıkar, 13. Bölüm: Kesler’in sadakat temini için görevlendirilmesi sonrası Baron Kleingelt’le Görüşmesi, Vier ile geçmişi, 14. Bölüm Franz Walleymunt’un hikâyesinin anlatıldığı konu Logh NT'de işlenmemiştir.

 

2. Logh New Thesis (Stellar War): Bölüm 14: Death of Kaiser

Kaiser'in ani ölümü konsey salonunda Oberstein tarafından duyurulur. Adam sert sözlerle hanedanlığı eleştirip yalnıza ekselansları Lohengramm'a sunduğu sadakatini dillendirirken oldukça gözü pektir. Diğer yandan hak ettiği utanç verici bir konumla hayatını kaybetmesini arzu eden Reinhard zamansız ölüme karşı öfkelidir. 
 

 
Öte yandan tahtın durumundaki belirsizlik ve Kaiser'in resmen bir varis belirlemeyişi üç torununu aday konumuna getirmiştir. Bunlardan iki kızın babaları Littenheim ve Braunsweign Kaiserin kızlarıyla evlidir. Bu durumda tahta giden yolda kimin hangi soylu aileye destek vereceğini önemlidir. Hali hazırda sahip olduğu ad, ünvan ve konumla ülkedeki en güçlü adamlardan biri haline gelmiş olan Reinhard'ın alacağı pozisyon da sürecin önemli bir parçasıdır. O da Başbakan konumundaki Şansölye Litchenlade'ın seçimine ve tavrına göre kendi fiyatını belirlemeye karar verir. Katafalkı ziyaret edip saygılarını sunan ablasının ardından salondan çıkarken Baron Flegel ve daha birçok asilin nefret dolu bakışlarına karşın donuk görünen yüzünde bir gülümseme saklıdır. 
 
 

Kricheis'la bundan sonraki süreci değerlendirir. Bu arada ablası artık saraydan ayrılacağı için kalabileceği bir yer ayarlamasını ister. Artık kaidelere ve izinlere bağlı olmaksızın kardeşlerin birbirlerini özgürce görebileceği düşüncesi Kricheis' da gülümsetir. Mittermeyer ve Reuenthal seçkin bir kulüpte içkilerini yudumlarken akıllarındaki yegane soru işaretinin kaynağı kimin tahta geçeceğinden ziyade Lohengramm'ın yakınında tuttuğu Oberstein'dır. Adamın niyeti ne olursa olsun yine de her ne olursa olsun öncelikleri, yıllar önce sadakatlerini sundukları adamın kendilerinden isteklerini yerine getirmektir. Sonraki günler Braunswing ve Littenheim'ı öfkelendiren o duyuru yapılır. Kaiser'in en küçük torunu Erwin Josef Kaiser olarak seçilir. Odin'de tahta geçiş merasimi gerçekleştirilir. 
 

Bu süreçte ittifakın meyvelerini toplayan Reinhard aldığı Marki ünvanının yanı sıra artık İmparatorluk Uzay Filoları komutanıdır. Kricheis'da iki rütbe birden terfi eder. Yüksek Amiralliğe getirilir.  Uzay Filoları 2. Komutanı olur. Bu yükselişi tehlikeli bulan Obertein Reinhard'a dillendirmekten çekinmez. Ancak Reinhard sözlerine dikkatli etmesi gerektiği konusunda sertçe uyarır. Kricheis'la birlikte ablasını yaşayacağı yeni eve götürür. Phezzan Özerk bölgesinde Adrian Rubinsky kapalı kapılar ardında bir sesle konuşur. Ses insanlığın dünyada yeniden yükseleceği güne kadar verilen görevi yerine getirmesini hatırlatmaktadır. Sesin sahibine sonsuz bir sadakatle bağlı görünen adam yine O'nu bu konuma gelmesinin yegane sebebi olarak görmektedir.
 


Dönüş yolunda yaşanan süreçte öfkeli soyluların oturdukları yerden gelişmelere seyirci kalmayacağını dile getiriken Kricheis olası duruma karşı Mittermeyer ve Reuenthal ile fikir alış verişi içinde olduğunu söyler. Aklını kurcalayan detayı, bir iç savaş patlak vermesi durumunda Birlik'in ve Yang Wenli'nın kendilerine saldıramayacağını garantileyen bir planı ise Reinhard çoktan hazırlamıştır. İserlohn'da Yang bir yandan kitabını da okurken bir yandan da İmparatorluğu iç savaşa götürebilecek bir sürecin ufukta gözüktüğünü düşünmektedir. Şimdi artık yanında kalan Julian dikkatini dağıtır. Delikanlı ile sohbete eder. Schoncopf'un gözetiminde silah atış dersi alan Julian'ın gelişiminden gurur duyar. Kendisi böyle konularda pek başarılı değildir. Hatta asker olmasına karşın yanında silah taşımamaktadır. Julian büyük bir hevesle onu koruma işini üstleneceğini söyleyince bunu dört gözle beklediğini dile getirir.
 
 
Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 
 
* Oav ve Yeni tez arasında konu farkı yoktur.
* Oav'da 25'i bölümün Almitzar Savaşı bitimiyle Logh TNT Staller War'da 2. Bölümde anlatılır
 
 
3. Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm (15):  Fırtına Öncesi (Esir Değişimi)

Iserlohn sadece bir uzay kalesi değil buradaki askerlerin ailelerinin de içinde yer aldığı sivil halkın ikamet ettiği bir yerdir. Mekanın sivil yönetimini üstlenen Alex Cazerne durum raporunu iletirken iletişim kanalından Yaver Greenhill imparatorluktan mesaj getiren bir gemi olduğunu bildirir. Yang "düşündüğümden daha erken geldi" diyerek beraberindekileri şaşırtsa da başka açıklam yapmaz. Toplantı salonunda kurmaylarına mesajın imparatorluk tarafından yapılan bir esir değişimi teklifi olduğunu duyurur. Görünüşte bir tahta geçiş kutlaması olsa da soylularla mücadele içine girmesi muhtemel olan Marki Lohengramm geri alacağı 2 milyon esirle askeri gücünü arttırmak niyetinde gibidir. Böylece her iki tarafta esirlerin  beslenmesi konusunda harcayacakları tutardan kurtulacaktır. Kendileri açısından reddetme durumu zaten politikacıların önder olduğu ülkede mümkün değildir.
 

Esir değişimini temsilen İmparatorluk Uzay Filoları 2. Komutanı Siegdried Kricheis'ı taşıyan Barbarossa İserlohn kalesine  demi atar. Yang misafirini karşılamak üzere ayağa kalktığında gelenin dostane görünen biri olduğunu ve bunun  gibi anların iyi bir hayat dersi sunabileceğini dile getirdikten sonra Julian'dan seremoniye katılmasını ister. Çocuk zaten buna dünden hazırdır. İki taraf reklanjörler eşliğinde el sıkışır ve kendilerini takdim ederler. Ardından imzalar atılır ve iki tarafı simgeleyen  mühürler basılır.
 

Formalitelerin haricinde böyle bir ortamda onunla tanışabildiği için memnuniyetini dile getirince Yang eğer böyle barışsever şartlar için bir araya gelinecekse bunu yine zevkle yapabileceğini söyler. Kricheis ayrılmadan ön sıradaki Julian'ı fark edip onunla da birkaç kelime konuşur. Bıraktığı izlenim yani bu genç yaşta edindiği konuma rağmen mütevazi yaklaşımı herkesçe ilgiyle izlenir ve takdir edilir. Yang bir yandan misafirinin gidişini ekrandan izlerken bir yandan da tanışmayı arzu ettiği bir sonraki kişinin Lohengram Kont'u olmasını ister. 


Geri dönen Kricheis izlenimlerini soran Reinhard'a bilgi verir. Yang Wenli Başgezegen Heinessen'de yapılan törende askerlerin dönüşünü yine siyasi bir şova dönüştüren Trunith'i dinlemek zorunda kalır. Amiral Bewcook'la gece yarısı buluşur ve imparatorluğun esir değişimi altında gerçekleştireceği olası planından bahseder. Şehrin bir başka noktasında kim oldukları anlaşılmayan bir grup toplantı yapmakta ve ülkedeki gidişatı tersine çevirme planları yapmaktadır. Ancak onlar da bir piyon olduklarını farkında değildir.
 
 
Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar:
 
Konu Oav'da 17. Bölümde yer almıştır. Konu farkı yoktur.
 

4. Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm (16): Ateşleme Noktası

Mariendorf Ülkesi’nin havaalanına gelen Hildegarde Von Mariendorf uşağı Hans tarafından karşılanır. Konuta vardıklarında babası Franz von Mariendorf onu beklemektedir. Babasının soyluların oluşturacağı ittifakta mı yoksa onlarla mücadeleyi seçen Lohengram'a mı katılmaları gerekeceğine dair düşünceli halini tahmin eden Hildegarde artık kokuşan soyluları değil düşük solu sınıftan gelen ve halkın da desteklediği Lohengram'dan yana olmaları gerektiğine inanmaktadır. Görünüşe göre kızının fikirlerine saygı duyan ve O'nu ailenin geleceği olarak gören adam verilmesi gereken kararı O'na bırakır.


Bir sonraki adımı için Hildagarde zaman kaybetmez. Askeri karargahta Marki Lohengramm'la görüşme talebi kabul edilir. Reinhard, aylar öne Castropp isyanında babasını güvenle kendisine kavuşturan Kricheis'ı görmek isteyebileceğini düşünmüştür ama o sırada binada değildir. Genç kadın geliş sebebini bildirince karşısındakinin hafife alınmayacak keskin düşüncelerinden etkilenir. Görüşme devam ederken Oberstein beklenen anın geldiğini bildirir. Braunswing ve Littenheim öncülüğünde Lippstadt Soylular Koalisyonu adı altında resmen ilan edilmiş, iç savaşın fitili ateşlenmiştir.

 

Soylularıda kutlama devam ederken Yüksek General Ovlesser, Gregor von Muckenberger'le yaptığı görüşmeyi hatırladığı için yüzü asıktır. Adam beklebtilerini boşa çıkarıp aralarına dahil olmak istememiş, gerçekleri görmemekte ısrarcı oldukları sürece kaybedeceklerini söylemekten çekinmemiştir. Dolayısıyla askeri harekata liderlik etmesi için bir diğer seçeneği değerlendirmeye alırlar. Tecrübeli İmparatorluk Yüksek Amirali Willibald Joachim Von Merkatz da bu savaşın içinde yer almak istememektedir. Gönüllü olmayınca ailesinini güvenliği konusunda perde arkasından tehdit edilerek mecbur bırakılır. Bu arada Kaptan Anton Fellner ve Kumandan Arthur Von Streit Kont Braunswing'a verilecek binlerce can kaybının söz konusu olduğu süreci hatırlatıp suikastle Lohengramm'ı ortadan kaldırma seçeneğini sunarlar ama sonuç alamazlar. Kibirli adam sanki çok deneyimi varmış gibi o sarışın veledi savaş alanında yenmekten yanadır. Ama Anton Fellner kendi planını yapmıştır. 

Az sayıdaki ekibiyle Lohengramm'a ulaşamayacağını, yine de hiç olmazsa ablasını rehin alarak elini kolunu bağlayabileceğinin farkındadır. Ancak girişimi bu ihtimali en başından hesaplayan Kricheis tarafından engellenir. Lohengramm'ın huzuruna getirilirler. Adamın becerisini gözardı etmeyen Reinhard kendi saflarında işine yarayabileceğinin farkındadır. Oberstein'ın emrine verir. Lippstadt Soylular Koalisyonu mensupları Gaiserburg kalesini kendilerine komuta merkezi seçerek başgezegen Odin'i terk eder. Reinhard'ın emriyle konsey amiralleri ülkedeki tüm üst düzey askeri birimlerin kontrolünü  almak için harekete geçer. Son adım uzay limanlarının giriş çıkışlarını kontrol altına alan Mittermeyer ve idarenin en güçlü 2. kişi Şansölye Lithenlande'ın tutuklayan Reuenthal tarafından gerçekleştirilir. Şansölye artık görünüşte konumunu korusa da emirleri uygulayan biridir Marki Lohengrmm kağıt üzerinde Kaiser'in emri ile resmi kayıtlara "Hain" olarak kaydedilen soyluları etkisiz hale getirmek üzere bir kez daha filolarının başına geçer.


Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

Not: Konu Oav'da 18. bölümde yer almıştır. 

 
* General Ovlesser'in Muckenberg'le görüşmesi Oav'da yoktur.
* Oav'da Şansölye Litcthenlade soylularla başlayan iç savaş öncesi değil sona erince Reinhard tüm kontrolü ele geçirmek üzere hareket ettiği zaman tutuklanır.

5. Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm (17):  Yang Filosu’nu Hazırlar

Uzay Yılı / Nisan 797: Amiral Cubursly’a göreve hazır olduğunu ilan eden Adrew Falk beklentisini bulamayıp üstüne hakarete uğrayınca kendini kaybedip suikast girişiminde bulunur. Elbette adamın normal olmadığı tescillenmişken neden salıverildiği de koca bir soru işaretidir. Bu ayrıca Birliğin aylar önce büyük askeri ve ekonomik kayıplar yaratan İmparatorluğu başarısız ele geçirme planının en somut sonucudur. Bewcock’un Amiral Cubursly’nin yerine geçmesi için yapılan teklifi reddeder. Amiral Dawson onun yerine atanır. Ancak içi rahat etmez. Bu adam da sorunlu bir tiptir. Başkentte meydana gelen bombalama olayında genç askerler ölür. Toplum içinde belirgin bir endişe ve korku hakim olmaktadır. Bewcock, savaş karşıtlığıyla tanınan bir sima haline gelen Jessica Edwards’ı dinlerken fikirlerinin doğruluğunun farkındadır.


Dawson rakibi adlettiği kişiden işe başlar. İserlohn Kale Komutanı Yang Wenli’den Birlik bölgesinde yer alan Nephthys, Kaffa, Purmrend ve Shambool gezegende devam eden isyanı bastırmakla görevlendir. Yang bu süreçte kalenin güvenliğinden endişesini dile getirse de adama göre iç savaş yaşayan imparatorluktan bir saldırı ihtimali gözükmemektedir. Yang adamın soğuk ve buyurgan tavrına anlam veremezken ona geçmişte bir şey yapmadığını düşünür. Julian ise olayı çözmüştür. Görünüşe göre Yang 30’unda sahip olduğu mevkiiyle adamın kıskançlığına uğramıştır. Yang ülkede kopacak bir ihtilal girişiminden endişelidir. Lohengramm’ın ön ayak olacağı bu hareketi kimin fitilini ateşleyeceği ise kocaman bir soru işaretidir. 


Verilen görevi kurmaylarının görüşüne sunduğu sırada başkaldırı ve Ulusal Kurtuluş Konseyi adı altında ordunun idareye el koyduğu haberi kaleye bildirilir. Hareketin başındaki isim Dwight Greenhill’dır. Siyası aktörler birer birer gözaltına alınırken Greeenhil Bewcock’un ofisine bizzat gelir. Beraberinde pejmürde haliyle elinden viskisini düşürmeyen Eski El Facil Generali Arthur Lynch vardır. Yang Wenli'de darbe ihtimalini zaten dinleyen Bewcock’ sadece bu işin arkadında Greenhill'ın öncü olmasına şaşırmıştır. Başkan Jop Trunitch ise evinde bulunamaz. Frederica bu durumda görevden el çektirileceğini düşünür. Ancak Yang böyle bir harekette bulunmaz. Kurmay’ından vazgeçmeyişi Schöncop’unda gözünden kaçmaz.

Bir parça sorgular yaptığı seçimi. Ancak asıl değindiği nokta demokrasiyi yerleştirmek için ön planda yer almasıdır. Diktatörlüğün kötü bir amacı yoktur yani. Yang teklifi kibarca reddeder ve bunu diğerleriyle paylaşmadığından da emin olmak ister. Grenhill önderliğindeki Ulusal Kurtuluş Konseyi olarak ilk işin 11. Filo’nun Yang’ı durdurması konusunda hemfikirdir. Adam bu yola çıkarken kızını gözden çıkarmıştır. Cazerne'yı idareci olarak bırakan ve donanmasını hazırlayarak kaleden ayrılan Yang ağır bir askeri sürecin içinde olduğunun farkındadır.

Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

Not: Oav'da 19. bölümde anlatılmıştır Konu farkı yoktur.
 
* Oav'da Nephthys, Kaffa, Purmrend ve Shambool gezegende devam eden isyanlar başarıyla bastırlmışken Yeni Tez'de bu gerçekleşmeden Birlik'de darbe girşimi meydana gelmiş gibidir.

              

Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm 18 Kan Gölüne Dönen Uzay

İmparatorluk yılı 487 / Mayıs: Soylular Gaiseburg’da plan yapar. Amiral Staaden'in planına göre askeri harekâtta başgezegeni ele geçirip imparatoru sözde kurtardıktan yayınlayacakları fermanla Reinhard’ı hain ilan etmek vardır. Kont Alfred Von Lansberg Goldenbaum Hanedanlığını koruyan gerçek varisleri överek büyülenmiş halde alkışlar. Reinhard ise Staaden’i karşılama görevini bir zamanlar adamın öğrencisi olan Mittermeyer’a verir. İmparatorluk yılı 488 nisan ayında Lippstandt İttifakı'nın ilk savaşı Altena Yıldız Sistemi'nde başlamak üzeredir. Hildesheim'la harekata başlayan Staaden için öğrencisi iyi bir ders vericidir. Hildesheim ateş altında kalır ve Bağlantı kesilir. sonra iletişim kesilir. Staaden Gaisesburg'a çekilmek zorunda kalır.

Alınan yenilgi sonrası Renterberg Kalesi soylular için önemli bir direniş ve Gaiesbur için köprü görevi gören önemli bir noktadır. Burayı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Mittermeyer sunduğu zafere karşın Staaden'in firarı kaçırdığı için özürlerini sunar. Sonuçtan gayet memnun kalan Reinhard ayrıntı kabul ettiği duruma aldırmaz. İki amiraline kaleyi hasar olmaksızın ele geçirmelerini emreder. Ancak ikilinin komutasındaki kara birliklerinin tüm çıkarma çabası, soyluların generallerinden Ovlesser tarafından oldukça kanlı biçimde engellenir. Hatta görüntülü bağlantı yapan adam öyle seviyesiz, küstahça sözler söyler ki Reinhard bile kontrolünü kaybedecek denli öfkelenir. Kesin sonuç için Mittermeyer ve Reunental kara çıkartmasına bizzat katılırlar. 

Nihayetinde tuzağa düşürerek adamı ele geçirirler. Ancak Oberstein’in önerisiyle serbest bırakırlar. Gaiesburg’a dönen adam tam da O'nun öngördüğü gibi canlı kalabildiği için hain olarak damgalanır ve katledilir. Böylece dönekler olabileceği düşüncesi soylular arasına serpiştirilmiş olur. 

Sancak gemisi Barbarossa'da Kricheis tüm güçlerini ana filo ile birleşmek üzere yoluna devam etmektedir. Karşılarına çıkan ve bir grup dünyacıyı Phezzan’a götüren sefil haldeki kargo gemisine erzak yardımı yapılmasını emreder. Gerçekte ise eski dünyadan Terraist grubu taşıyan Gemi kaptanı Boris Konev iyilerin uzun yaşamadığını düşünür.

Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

Not: Oav'da 20. bölümde yer alır. Ufak tefek teknik ayrıntı dışında konu farkı yoktur



Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm 19: Doria Yıldızsistemi Savaşı

İhtilal öncesi Bewcock’la buluşarak gerekli olması halinde kullanabileceği yetkileri alan Yang’ın filosu Shampool gezegenine ulaşmıştır. Rosen Ritter’lerin önderliğinde kontrol üç gün gibi kısa sürede sağlanır. Schencöp donanmaya yanaklarındaki teşekkür izini taşıyan ruj lekeleriyle dönüş yaptığı sırada köprüde bir misafir beklenmektedir. Heinessen gizli servisine bağlı Bağdash görünür. 11. Filonun onlarla karşılaşmak üzere yola çıktığını bilgisini acilen iletmek üzere yollanmıştır. Salonda Amiral Greenhil’in kızına bakınır. Davranışı özellikle Schencop’un dikkatinden kaçmaz. Frederica’ya adamı tanıyıp tanımadığını sorduktan sonra tekinsiz olduğuna hükmetmiştir. 

Uzun süre uyumasını garantiler. Yang onun hızına hayrandır. Verdiği bilginin doğruluğu anlaşılır. Legrange komutasındaki 11. Filo Bagdash’dan haber beklerken umduğunu bulamaz. Ülkesi uğruna savaştığına inanmaktadır. Daha fazla beklemez. Ancak karşısında Edwin Fisher, Amiral Nguyen Van Huu, Attenborogh, gibi yetkili kumandanların idare ettiği filolarla Yang Wenli vardır.  Kuşatma ve her şeyin bir an önce bitmesi tümünün temennisidir. Ne de olsa savaştıkları kendi halklarıdır. Teslim çağrılarına kulak tıkayan adam Yang’la bağlantı aracılığıyla konuşurken kendisi yenilse de Konsey’in hedefine ulaşacağına emindir. İntihar eder. 

Bagdash uyandıktan sonra geliş nedeninin suikast olduğunu açıkladıktan sonra Yang’a sadakatine sunarak onun için çalışmak istediğini dile getirir. İkna olmuş görünen Yang adama silahını iade eder. Tabanca kendine doğrutulduğunda fark etmemiş gibidir. Neyse ki adam tetiğe basmaz. Güler ve geri dönüp gitmek üzere hazırlanırken Julian tarafından kendisine doğrultulmuş silahla şaşkına döner. Julian’ın güvensizliğine dair sözlerine sadece şaka diye kendini savunmaya çalışır. Yang çocuğu yatıştırır. Adam çıkıp gider. 


Bu sırada başgezegen Heinessen’da stadyumda toplanan halk Ulusal Kurtuluş Konseyi’ne karşı protesto gösterisi düzenlemektedir. Patriot Şövalyeleri mensubu aşırı milliyetçi Albay Christian önce karşısında çıkan Jessica’yı başına vurduğu copla öldürür. Ardından halkın üzerine ateş açılır. 20 bin sivil ve 1500 askerin öldüğü bu feci olay 13. Filo’ya bir ay sonra iletildiğinde kumandan Yang bir süre güneş gözlükleri takarak yürümek zorunda kalır.


Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

Not: Konu Oav'da 21.Bölüm'de yer alır.

 

Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm 20: Trajedi

 

Asillerin başlattığı isyanın bir sonraki ayağında Littenheim filosuna karşı Kricheis yanında Lutz ve Wahlen’le savaş alanındaki yerini almıştır. Littenheim’ın emir eri Konrad Von Rinnesal yanında getirdiği çocuk yaştaki Konrad Von Model ile kızıl saçlı kumandanın huzuruna çıkar ve onun için kaleyi ele geçirmesini kolaylaştıracağını belirtir. Üzerinde bomba ile bunu yapar ve hayatı karşılığında zaferi sunar. Böylece Garmisch kalesi kısa sürede düşer. Braunschwieg etrafında toplanan asiler Reinhard’ın kalan birazcık akıllarını teslim olmaları konusunda kullanmalarını buyuran sözlerine karşı harekete geçer ancak artık son çırpınışlarıdır.

Merkatz başarısız taktiklerin arasında bir çıkış yolu arar. Braunschwieg, Garmisch'in düşüp Littenheim'ın yenilgi haberini alınca pek de üzülmez. Filosuyla Gaiseburg'u terk eder ama savaş alanında umduğu zaferi elde edemeyen zamanında yetişim mutlak yokoluşunu engelleyen Merkatz'a geciktiğini söyleyerek çıkışacak kadar nankördür. 

Dükün hüküm sürdüğü ve tiranca idare ettiği Westerland gezegeninde isyan başgöstermiş yeğeni kaos ortamında ölmüştür. Yaşananların ardından ailesine zarar verdiği için değersiz gördüğü sivil halkı nükleer bir saldırı ile cezalandırmaya karar verir. Yaveri Ansbach lorduna engel olmak ister ancak histerik tavırlarla kimseye kulak asmayan adam O'nu bile hainlikle suçlar. Reinhard isyan ve karmaşayı bastırmak için bir donanma göndermek niyetindedir. Ancak Oberstein adamın o çılgınlıkla yapacaklarına engel olmamasını önerir. Böylece tüm imparatorluğa bunların ülke yönetmeye hak ve beceri sahibi olmadıkları en açık biçimde gösterilmiş olacaklardır. Verilecek sivil kayıp uzayacak iç siyanda çok daha fazla insanın ölümüne kıyasla hiçbir şeydir. 

Kricheis daldığı uykuda Annerose ve Reinhard’la paylaştığı bir hatırayı görür. Annerose ona seslenirken uyanır. Braunschwieg’ın emriyle fırlatılan nükleer bombaları gezegenin üzerindeki her canlının sonu olur. Durumu haber alan Kricheis, Wahlen’in verdiği bilgi ile şakına döner. 

Bir soylunun söylediğine göre olacaklar çok öncesinde Kont Lohengramm’a iletilmiş o da politik gerekçeler ağır bastığı için olayı görmezden gelmiştir. Kricheis çok yakında O’nunla karşı karşıya geleceğini hatırlatır kendine. Bizzat soracaktır. Peki ya gerçekse o zaman ne yapacaktır?


Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

Not: Oav ve Yeni Tez arasında konu farkı yoktur. 

 
* Oav'da Reinhard saldırıyla engellemekle ilgili net karar vermemişken Oberstein saati yanlış bildirir ve engel olamaz. Yeni Tez'de sunulan öneriyi açıkça kabullenir.

 

Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm 21: Savaştan Kim Kazançlı?

Kaybının ağırlığını hafifletebildiğinde Bagdash’ı planı için odasına çağıran Yang iç savaşın ardındaki asıl kişinin şu an kendi ülkesinde karışıklıkları çözmekle uğraşan Marki Lohengramm’ın işi olduğunu söyler. Bunu açıklamasını ister. Heinessene’e acil kodla 13. Filodan yapılan yayında Bagdash Yang Wenli’ye suikast için yollandığını ancak hatasını fark edip ulus yanında yer aldığını bildirdikten sonra Yang’ın açıkladığı geçekleri sıralar. Ulusal Kurtuluş Konseyi duyduklarına inanamaz.  Ancak oturduğu yerde içkisini yudumlayan Lynch her şeyin doğruluğunu temin edip delil olarak hologram dosyayı Greenhil ve diğerlerine kendisine sunar. İmparatorluğun kuklasından öte olmadıklarını fark eden adamlar için bu sonun başlangıcıdır.

Yang Wenli Artemis Gerdanlığı adı verilen ve Heinessen'i çevreleyen 12 koruyucu kalkan mekanizmasını yok edecek bir plan yapar ve Slinagar Gezegeni'nden edinilen ve gerdanlığın ateş gücünden uzak tutan buz kütlelileri ile kaplatarak gezegeni çevreleyen tüm gerdanlık mekanizmalarını yok der. Böylece gezegeni savunma sistemi devre dışı kalır. 

Konsey başkanı Greenhil yenilgiyi kabul eder. Ancak olanların arkasında imparatorluğun olduğu gerçeğini gizlemek niyetindedir. Buna dair her bilgi ve belgeyi yok etmek arzusundadır. Hedefindeki isim Lynch ise onu öldüren kişi olur. Odadakiler de Lynch’in işini bitirir. Ebense 13. Filo ile iletişime geçer ve durumu bildirir. Ancak Arthur Lynch’ten bahsetmez ve Greenhill’ın intihar ettiği bilgisini verir. 

Heinessen’e inerler. Schencopfh’un telefon çağrısı, eve dönen Julian’ın yolunun birden dünya Kültü dstekçisi bir grupla birlikte ortaya çıkan Trunitch tarafından kesildiği yönündedir. Bir grup dünyacıyı Phezan’a getiren Boris Konev ve yardımcısını Dominic Sain Pierre karşılar. Boris Konev çocukken tıpkı kendisi gibi yolculuk eden Yang Wenli ile tanışmış ve onun ideallerinden de kısmen de olsa nasiplenmiş biridir. Rubinsky Phezzan için önemli bir iş teklifi olacağını söylediğinde şaşırır. Özgür Gezegenler Birliği içinde bir ajan olacak ve üstü kapalı şekilde casusluk yapacaktır. Öfkelenir.

 

Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

Not: Oav ve Yeni Tez arasında bölümler arasında konu farkı yoktur
 
* Oav'da Rubinsky ve Boris Konev'in görüşmesi (direkt gösterilmeksizin) 26. bölüm sonunda yer alır.
 

Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm 22: Goldenbaum’un Çöküşü

Ablasının hologramik mesajını dinleyen Reinhard Kricheis'in gelişini haber veren telefon mseajıyla ekranı kapatır. Beklenen görüşme gerçekleştiğinde ikilinin dostluğu ne yazık ki derin bir uçurumla ayrılır. 

Gaisebur Kalesi’nde de işler yolunda gitmemekte soylular birer birer intihar yolunu seçmekte ya da ayrılmaktadır. Hildegarde’ın soyluların son durumunu haber veren mesajını dinlerken Oberstein Kricheis’a tanınan ayrıcalıklardan duyduğu rahatsızlığı dile getirir. Reinhard dünya karşı olsa da yanında kalacak yegane kişi olarak gördüğünü belirttiği arkadaşı için bunun şimdiye kadar başardıklarının karşılığı olduğunu hatırlatır. Oberstein onun yollanmasını vs istememektedir. Sadece bu yolda “2. Adam” a ihtiyaçları yoktur. 

Soylularla girilecek son savaş öncesi tüm amiralleri Marki’nin huzurundadır. Oberstein görev dağılımını açıklar. Harekâtın öncülüğünü Kricheis yapacaktır. Mittermeyer Marki ile Kricheis arasında bireylerin yolunda gitmediğini normal şartlarda bu görevlendirmeyi direkt Lohengramm’ın yaptığını hatırlatır. Reuental bunun sebebimin Oberstein olduğu fikrindedir. Ancak onlar şu anda önlerindeki savaşa odaklanmak zorundadırlar. 

Soylular cephesinde yapılan toplantı sonrası Flegel komutasındaki birliğin hedefi Reinhard’ın başını getirmektir. Ancak önce Kricheis ardından sevk edilen diğer amiral filoları karşısında sefil duruma düşmesi kaçınılmazdır. Flegel, Reuental’e iki soylu olarak birebir gemi savaşı için çağrıda bulunur. Delilik hali devam ederken gerçekleri görmesini isteyen emir subayına kulakları tıkar. Soyluca ölme faziletine dahil olmayacağını ifade eden adama silahını doğrultur. Bir diğer asker tarafından vurulur. 

Ölümü seçen bir diğer kumandan Merkatz’dır. Ancak emir eri onun seçeceği yolu tahmin etmiş olacak ki silahının güç kapsülünü çıkarmıştır. Ona göre Lohengramm bütün dünyaya hakim olamayacaktır. Gidebilecekleri yeni bir yerde hayatını yeniden inşa edebilecek ya da gücüne kavuşabilecektir. Merkatz Phezzan’dan ziyade gidecekleri yerin Birlik olduğunu anlamıştır. Ancak kırk yıllık ömründe elinde birçok birlik insanının öldüğünü dolayısıyla onu kabul edeceklerini sanmadığını belirtse de adam Yang Wenli’nin onları kabul edecek yüce gönüllülüğe sahip olduğu fikrindedir. Merkatz zekasıyla Lohengramm’ın onu kabul edeceğini hatırlatır. Ancak adamın sadakati kendisinedir. Önerisini kabul eder. 

Gaiseburg içerde de savaş alanıdır. Ansbah’ın yardımıyla kendini güvene alan Dük Braunschwieg kızını Lohengramm’a verip ona taht yolunu açabileceği düşüncesindedir. Ancak Asbach şimdiki şartlarda bunun bir anlamı olmadığını şu anda her şeyin Lohengramm’ın avantajına işlediğini hatırlatır. Lohengramm Westerlan’da sivilleri de öldürdüğü için haklı bir şekilde onun ölümünü isteyecektir. Bu yüzden soylu biçimde intihar etmesini önerir. Elbette sunulan zehirli şarabı içmeye sıra gelince cesaret işidir. Yan çimek ister. Ansbah ve diğerleri bunu onun için zorla yapar. Goldenbaum hanedanlığı gerçekten sona ermiştir. (Kapanış Müziği Sonrası) Reinhard ve subayları Gaiseburg’a girer.


Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

Not: Oav ve Yeni Tez arasında konu farkı yoktur.
 
 

Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm 23: Eski Günlere Elveda

Salona girmeden bir asker tarafından durdurulan Kricheis silahını bırakması istenir. Normal şartlarda bu ayrıcalığa sahiptir. Genç adam sorgulamaz ve isteneni yaparak silahınnı teslim eder. Beraberinde gelen emir subayları şartların değişmesine dikkat çekerler. (Şartı değiştirense Oberstein'dır.) Tören alanına giren Marki için askerleri selam verir. Kalede esir alınan amirallerden Fahrenheit O'na sadakatini sunar ve amiral olarak askerleri arasındaki yerini alır. Ardından Ansbah ölü dükün tabutuyla gelir. 

Herşey bir anda gerçekleşir. Tabuta gizlenmiş silahı Lohengramm’a hedef aldığında önce silahını çekmek için davranan Kricheis yokluğunu fark edince bu kez adamın kolunu iterek silahın hedefini şaşmasını sağlar. Güç dengesi hakimdir. Ancak Ansbah parmağındaki bir çeşit lazer etkili yüzükle Kricheis’ın boynunu hedef alır. Boşalan kan ve irileşen mavi gözlere rağmen Kricheis adamın kolunu bırakmaz. Koşuşturan Amiraller bazısı Ansbah’ı kollarından yakalayıp etkisi hale getirirken diğerleri doktor çağrısı yaparak Kricheis’ın yarasını elini koyan Kricheis’ın yanına diz çöker. Merdivenlerden inmiş duvara tutunan Reinhard için diğer herkes yok gibidir. Dostunun elini tutar. Birlikte ablasına gidecek ve kazandıkları zaferi paylaşacaklardır. Ancak Kricheis için ne yazık ki bu bir sondur. “Lord Reinhard, Lütfen evrene hakim olun” diyerek hayata gözlerini kapar. Reinhard gözyaşları içinde ölümünü kabullenmekte diretir ve arkadaşının ismini haykırır. 

Reinhard cenaze başında iptal durumdadır. Amiraller O’nu şuan ki durumdan nasıl çıkaracaklarını bilemez haldedir. Oberstein bir kez daha sahnede yerini alır. Kontes Grunewald’ın yardımını alacaktır. Kendisi bu işle uğraşırken Kricheis’ın ölümünün sorumlusu addettiği suikastın arkasındaki asıl kişi, Marki Licthtenlade’ın yakalanması ve ülkede hakimiyetin sağlanması için harekete geçilmeli ve ülkenin mührü ele geçirilmesi gerektiğini vurgular. Böylece Lohengramm diktatörlüğü başlayabilecektir. Mittermeyer mührü ele geçiren de bu diktatörlük hevesine kapılırsa ne olacak diye sorar. Oberstein diğer tüm amirallerin eşit düzeyde bu güce sahip olduğunu ve buna izin vermeyeceğini düşünmektedir. Bu nedenle 2. Adam düşüncesinin karşısında olmuştur. Amiraller politik gücü ele geçirme konusunda hem fikirdir. Donanmalar ışık hızına geçerek Işık Odin semalarında belirir. Lichtenlade’ı tutuklayan Reuental, mührü alan Mittermeyer olur.

Oberstein Kontes’in aradığını bildirdiğinde Reinhard adamın başının altından çıktığını farkındadır. Öfkesi son haddinde görüntülü görüşme için odayı terk eder. Ablası artık kaybedecek birşeyi kalmadığını, dahası daha önce yerleştiği evi terk edeceğini söyler. Çünkü o andan itibaren yolları ayrılmıştır. Kendisinin geçmişi onunsa bir geleceği vardır. Eğer yorulursa ziyaretine gelebilecektir. Ancak henüz yorulmadığının altını çizer. Yani o ziyareti uzun bir süre yapmasını arzu etmez. 

Reinhard kabullenir. Kapatmadan son bir şey sormak istediğini söyler. Kricheis’ı sevmiş midir? Annerose sessiz kalırken başını hafifçe eğer. Reuental ile görüşür ve gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirir. Licthenlade ve on yaş üstü ailesi için verdiği ölüm hükmü gelecekte akıtacağı kanın yanında bir damla olacaktır. Kabindeki savaşmaya karşı duyduğu açlığı bastırmak içini bir düşmana ihtiyacı vardır ve o kişi Heinessen’dedir.


Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar: 

Not: Fark yoktur.

 

Logh New Thesis (Stellar War) Bölüm 24: Dostum

Trunicht’in siyasetine reklam aracı olup ve bir kez daha onunla el sıkışmak zorunda kaldığı için öfke duyan Yang her ne kadar istese de kirli düzenin içine çekildiğinin farkındadır. Merkatz’ın İserloh’a gelişi heyecan yaratır. Yang deneyimli kumandana hak ettiği saygı ve konukseverliği gösterirken yaşlı adam “konuk amiral” ve danışman kale kumandanı sıfatıyla resmen İserlohn’a kabul edilir. Çoktan alması gereken terfiler kasıtlı biçimde geciktirilmektedir. Politikacılar ise yenilmez Yang’ın yükselişinden ve bir seçime girse kesin kez kazanacağının farkında ve tedirgindir. Ancak İmparatorlukla süregelen savaş için halen ona muhtaç olduklarının da farkındadırlar.

İmparatorluk tarafında ise Aristokratları egale eden Reinhard Von Lohengramm dük ünvanı başta olmak üzere İmparatorluk Askeri Kuvvetlerinin Yüce Kumandanı, İmparatorluk Başbakanı sıfatıyla askeri ve siyasi gücü elinde toplarken aslında diktatörlüğüne giden yolu açacak sonsuz yetki ile kuşanmış olur. Artık önünde kukla niteliğindeki kraldan başka kimse kalmamıştır. 

Yang Jessica ve Jean Robert’ın Reinhard ise Kricheis’ın mezarına Çiçek bırakır. Reinhard şehitlikle verilen ek payeleri en yükseklerini dostuna verir. Mezarına ise basit bir cümle yazdırır. ”Dostum” İkili hayatlarında yeni bir dönemece girerken gerek Reinhard gerekse Yang tüm bu süreçte büyük başarılara imza atsalar da değerli kayıplar da vermiştir. Ancak hale devam edecekleri uzun bir yol vardır.


(Kapanış müziği sonrası) Dünya gezegeninde Dünyacılar Tarikatı üyeleri ve daha önce sadece sesini duyduğumuz halde artık yüzü ilk kez görteren Baş Piskoposlarının önderliğinde Rubinsky eliyle planlarını uygulamaya koymuştur. Amaçları bir kez daha insanlığın dünyaya dönmesidir. 


Logh Oav Ve Yeni Tez Arasındaki Farklar:

* Oav'da Yang, Jessica ve Jean Robert'ın mezarını ziyaret etmez.
 
* Oav 'da Phazzan'da Rupert Kesselink bir önceki sekreterin yerini almak üzere büroya gelir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder